Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
6
8
3
5
1
9

Miért LED világítás?

Mára jól látszik, hogy a hagyományos fényforrások ideje lejárt. Sok energiát fogyaszt, az emberiség nem engedheti meg magának a pazarlást. A technológiai fejlődésnek, az innovációknak köszönhetően nem kell lemondanunk a „fényűzésről”, a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva világíthatunk LED fényforrásokkal.  Lássuk miért vált mára a LED fényforrás valódi és elérhető választássá:

Energiatakarékos működés

A hagyományos izzók esetében a felvett teljesítmény 95 %-a vész kárba a felesleges hőtermelés miatt. A LED fényforrásoknál sokkal jobb, ráadásul hősugárzás egyáltalán nincs, ezért akár 80 %-os megtakarítás is elérhető.

Környezetbarát technológia.

A  LED-es termékek általában nem tartalmaznak higanyt, energiatakarékosak, így csökkentik a CO2 kibocsátást, hosszú élettartamuknak köszönhetően jóval kevesebb hulladék keletkezik használatukkal a hagyományos technológiákhoz képest.

Hosszú élettartam

A LED fényforrások élettartama többszöröse a hagyományos izzókénál. A hagyományos izzók 1000 órás, a halogén izzók néhány ezer órás élettartamával szemben a LED fényforrások 20000 óráig világítanak. Hosszú élettartamuk miatt ritkán kell cserélni, egyszeri beruházást igényel, így ideális megoldást jelentenek.

Magas fényhasznosítás

A hagyományos izzó a felhasznált teljesítmény nagy részét melegítésre használja, így fényhasznosítása alacsony, 8-14 lm/W, a LED ezzel szemben jellemzően 80-90 lm/W, és ez az érték csak növekedni fog.

Minimális hőtermelés

A LED működés közben minimális mennyiségű hőt termel, nem tűzveszélyes, ezért olyan helyeken is felhasználható, ahol a melegedés veszély jelent.

Nem bántja szemet, nem vibrál

Ellentétben az energiatakarékos lámpákkal, és a gáztöltésű izzókkal (nátrium- vagy higanygőz) a LED nem vibrál, így nem bántja az ember szemet

Késleltetés nélkül kapcsolható

Nem szükséges a fény kibocsátásához a bemelegedés, azaz a megfelelő hőmérséklet elérése, mint a pl.a gáztöltésű fényforrások esetében, a LED azonnal, kapcsolás után a megfelelő üzemi fényt produkálja.

 A kapcsolgatás nem okoz élettartam rövidülést.

 Mivel nem tartalmaz izzószálat, és a működési elve nem a melegedésen alapul, nem érzékeny a ki-be kapcsolgatásra, azaz a hirtelen lehűlésre-felmelegedésre.

 Fényspektruma ideális

 A LED által kibocsátott fény spektruma keskeny, nem tartozik bele sem az UV sem az infravörös tartomány, így nem károsítja a tárgyak anyagát, az áruk színét, vagy az emberek látását.  Minőségi fény jellemzi a LED-es termékeket. A technológiából adódóan a fehér LED-ek spektruma folytonos, így legtöbb esetben jó a színvisszaadásuk. Meleg és hideg színhőmérséklet egyaránt elérhető.